Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Konverze dokumentů – žádosti o přístup do systému Czechpoint podávejte již nyní!

 

Vážené advokátky, vážení advokáti,

v souvislosti s blížícím se termínem zřizování datových schránek všem advokátům (1. 7. 2012) se jistě zvýší i potřeba konvertovat dokumenty. Doporučujeme proto – pokud máte zájem o provádění konverzí – požádejte okamžitě, podle pokynů uvedených ZDE, ČAK o přístup do systému Czechpoint a nevyčkávejte, až vám bude automaticky 1. 7. 2012 zřízena datová schránka. Žádostí o přístup do systému Czechpoint, podanou případně až v létě, riskujete delší lhůtu pro vyřízení vaší žádosti.

ČAK vaše žádosti po zaplacení administrativního poplatku předává k vyřízení Ministerstvu vnitra ČR. Je třeba si uvědomit, že Ministerstvo vnitra ČR, které vám pak přístupové údaje do systému Czechpoint zasílá, nebude schopné vyřizovat tisícovky žádostí najednou. Odešlete proto žádost na ČAK ještě dnes (tato žádost není vázána na zprovoznění datové schránky!) a získejte přístupové údaje pro provádění konverze dokumentů včas.

Pokud žádost budete zasílat elektronicky se zaručeným elektronickým podpisem, zašlete ji na epodatelna@cak.cz, na jiných emailech Vaše žádost nemůže být přijata.

Žádosti nelze podávat na pobočce ČAK v Brně.

 

 

 

 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi