Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Informace o projektu databáze veřejných zakázek

Postupujeme advokátům a advokátkám informaci Mgr. Jana Farského, starosty města Semily a poslance PSP ČR o projektu databáze veřejných zakázek Veřejný portál.cz na www.verejnyportal.cz.
Jde o platformu, která podnikatelům zprostředkovává poptávky měst. V poslední době dochází k rozšiřování počtu obcí a měst, které zveřejňují informace o svých vypisovaných zakázkách na internetu. Zvláště malí a střední podnikatelé však nemají čas vyhledávat nově vypsané veřejné zakázky ve svém oboru. Proto vznikla databáze veřejných zakázek Veřejný portál.cz. Ta má za cíl poskytnout zvláště těmto podnikatelům informace o vypisovaných veřejných zakázkách a obcím přinést co možná nejkvalitnějších nabídky, a to s minimálním administrativním zatížením.
Do projektu se již zapojila velká města včetně několika krajských a i řada menších měst a obcí. Dohromady zatím na portál vkládá své zakázky 50 měst a obcí (včetně jimi zřizovaných firem), jejich rozpočet dohromady činí bezmála 11 miliard korun ročně. O tom, že participace těchto měst a obcí není jen formální, svědčí skutečnost, že od května 2011 dosáhla hodnota veřejných zakázek publikovaných na Veřejném protálu.cz téměř 1 miliardy korun.
Přihlásit se k odběru nově vypisovaných zakázek lze prostřednictvím registračního formuláře na http://www.verejnyportal.cz/registrace/. Budete potřebovat údaje jako jméno či název firmy, e-mailovou adresu a heslo, pod nímž se lze v budoucnu přihlásit. Pak si ještě musíte vybrat okruh zakázek, které vás budou zajímat. A to je vše – následně budete prostřednictvím e-mailu zaslaného na vaši adresu automaticky a bezplatně informováni o každé vypsané zakázce ze zvoleného filtru. Služba je po celou dobu užívání zdarma.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi