Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Stáž organizovaná OSN

Stáž  organizovaná OSN

 

(Uzávěrka přihlášek je 24. 2. 2012)

 

Organizace spojených národů organizuje stáž zaměřenou na výuku, pochopení a šíření znalostí v oblasti mezinárodního práva. Program je určen pro advokáty/advokátky ve věku 24 – 40 let s praktickými zkušenostmi z oblasti mezinárodního práva. Stáž je šestitýdenní.  Proběhne v červenci a srpnu 2012.

 

Cílem stáže je umožnit mladým odborníkům, vládním úředníkům a učitelům na vysokých školách nebo univerzitách vyučujících mezinárodní právo, aby si prohloubili své znalosti v oblasti práva mezinárodního a zároveň aby se blíže seznámili s fungováním OSN a jejích přidružených orgánů v oblasti práva.

 

V průběhu stáže navštěvují účastníci přednášky a semináře. Jejich obsahem jsou: úvod do mezinárodního práva, smluvní právo, odpovědnost státu, mírové řešení sporů, diplomatické a konzulární právo, mezinárodní organizace, lidská práva etc. Přednášky i semináře jsou interaktivní. Od účastníků se očekávají příspěvky do diskuzí na různá témata uvedená v programu. Doporučuje se, seznámit se s politikou, prioritami a problémy své země v souvislosti s danými tématy.

 

Po ukončení programu dostanou účastníci certifikát o absolvování stáže.

 

Podmínky účasti na stáži jsou: věk, ukončené vysokoškolské vzdělání se zaměřením na mezinárodní právo, praktické zkušenosti nabyté působením ve veřejné nebo soukromé organizaci či univerzitě. 

 

Při výběru kandidátů bude zohledněna kvalifikace a rozsah jejich znalostí.

 

Stáž proběhne v Paláci míru, v Haagu, Nizozemí. Všechny přenášky, semináře a diskuse budou ve francouzském jazyce. V případě, že francouzština není rodným jazykem kandidáta, bude požadován doklad o jazykových znalostech. Přihlášky bez certifikátu z francouzštiny nebudou přijaty.  

 

Vybraným jedincům bude uhrazeno ubytování, cestovní náklady ve třídě economy, zdravotní pojištění, účast na programu, registrační poplatek a studijní materiály. Vybraní kandidáti dostanou rovněž stipendium, které pokryje jejich životní náklady.

 

Stáže se mohou zúčastnit i kandidáti, kteří nebyli vybrání, ale sami si uhradí veškeré náklady.

 

Přihlášku si pozorně přečtěte, vyplňte a pošlete e-mailem, faxem nebo poštou do 24.02.2012 na:

 



United Nations Headquarters OLA/COD

Attn: International Law Fellowship Programme

405 E 42nd Street, Room: M-13068 B,

New York, NY 10017, USA

Tel.: +1 917 367 5284

Fax: + 212 963 1963

E-mail: ilfpn.org

 

Více informací spolu s přihláškou naleznete v přiložených souborech nebo na http://www.un.org/law/ilfp

 

 

 

 

 

 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi