Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Česká advokátní komora získala evropský grant v mediaci

    

Nábor na oba běhy vzdělávání v mediaci  UKONČEN! Vybraní uchazeči budou obesláni emailem.

ČAK byla v březnu tohoto roku informována Evropskou Komisí, že v konkurenci 36 žadatelů o grant z celé EU právě ona získala finanční podporu, a to na projekt „Evropské zkušenosti v mediaci a jejich implementace do českého právnického prostředí“ (zkráceně: Mediace pro advokáty).

Projekt bude probíhat po dobu šestnácti měsíců a klade si za cíl:

1. Proškolit 50 advokátů v mediaci, mediačních technikách tandemem českého a bruselského lektora, v obou případech jde o prvotřídní kvalitní učitele s mezinárodními zkušenostmi .

2. Založit odbornou sekci ADR při ČAK, která by úzce spolupracovala s obdobnou sekcí při Bruselské advokátní komoře i po uplynutí projektu.

3. Vytvořit a publikovat na nově vytvořených webových stránkách sekce padesáti stránkový e-manuál Mediace pro advokáty v češtině a angličtině, spoluautory budou oba partneři – Česká advokátní komora a Bruselská advokátní komora.

Celým projektem provází Českou advokátní komoru zahraniční partner, kterým je Bruselská advokátní komora, reprezentovaná vedoucím sekce ADR panem Patrickem Van Leynseelem. (Advokát Patrick Van Leynseele je partnerem renomované bruselské advokátní kanceláře a již v roce 2001 školil české advokáty v mediaci, jeho semináře byly velmi úspěšné, mnozí je jistě pamatují).

Celý projekt je časově nastaven tak, aby mohl co nejvíce české advokacii přiblížit principy a techniky mediace, a to v době brzkého přijetí zákona o mediaci v netrestních věcech (povinnost implementovat tuto problematiku do českého právního řádu České republice ukládá Směrnice Evropského Parlamentu a Rady č. 2008/52/ES ze dne 21. 5. 2008). Implementační lhůta vyprší 21. 5. 2011.

Cílem projektu je tedy dobře připravit českou advokacii na provádění mediací zejména v přeshraničních sporech.

ČAK tímto nabízí padesáti advokátům (eventuelně advokátním koncipientům) účast na dvou bězích vzdělávání v mediaci a mediačních technikách:

1. běh : termín: 23. – 27. 5. 2011 včetně, tedy 5 pracovních dní á 8 hodin denně (celkem 40 výukových hodin) a dále 15. – 17. 6. 2011 včetně, tedy 2,5 pracovního dne ( celkem 20 výukových hodin). Celkem 60 hodin, počet účastníků v běhu: 25. Dále 6. a 7. 10. 2011 závěrečné zkoušky a certifikace 1. běhu.

2. běh: termín: 12. – 16. 9. 2011 včetně, tedy 5 pracovních dní á 8 hodin denně (celkem 40 výukových hodin) a dále 3. – 5. 10. 2011 včetně, tedy 2,5 pracovního dne (celkem 20 výukových hodin). Celkem 60 hodin, počet účastníků běhu 25. Dále 7. – 8. 11. 2011 závěrečné zkoušky a certifikace 2. běhu.

Každý účastník se může zúčastnit pouze jednoho z uvedených běhů.

Detailní náplň kurzu bude upřesněna na webu ČAK – Aktuality.

Místo konání: Palác Dunaj, školicí středisko ČAK, Praha

Kritéria výběru uchazečů, resp. přednost budou mít:

• Advokáti před advokátními koncipienty.

• Advokáti, kteří dosud nejsou vyškolenými mediátory, jde o základní kurz.

• Advokáti znalí anglického jazyka ( bude sice k dispozici tlumočník, ale předpokládá se práce ve skupinách s cizím lektorem).

• Vzhledem k tomu, že podmínkou grantu je bezplatnost semináře pro účastníky, bude ČAK požadovat po absolventech závazek účastníka školit dále v regionech.

Certifikát ČAK a BAK bude udělen pouze těm účastníkům, kteří:

• Absolvovali kompletní, plný program běhu.

• Uspěli v praktických zkouškách.

• Uspěli v teoretických zkouškách.

• Uspěli v písemné práci.

Zájemci o uvedený kurz se mohou hlásit na e-mailové adrese: international@cak.cz.

Do předmětu zprávy, prosím, uveďte „Mediační výcvik“. Připojte krátké C.V. a vyberte běh podle Vašich časových možností.

Na spolupráci s Vámi se těší tým mezinárodního odboru.

JUDr. Martina Doležalová, zastupující vedoucí odboru mezinárodních vztahů ČAK

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi