Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Do síně slávy soutěže Právník roku vstoupil bývalý rektor UK Karel Malý

Tisková zpráva

                                         Praha 21. 1. 2011

DO SÍNĚ SLÁVY SOUTĚŽE PRÁVNÍK ROKU VSTOUPIL BÝVALÝ REKTOR UK KAREL MALÝ

Ocenění Právník roku letos získali soudci, advokáti, notáři i akademici

Dnes večer byly v pražském TOPHOTELU v rámci slavnostního galavečera vyhlášeny výsledky šestého ročníku soutěže Právník roku 2010 pořádaného společností epravo.cz a Českou advokátní komorou. Soutěž se konala pod záštitou Ministerstva spravedlnosti České republiky. Odborná porota udělila ceny sv. Yva v osmi kategoriích. Vedle již tradičních oblastí práva organizátoři v kategorii Talent roku ocenili tři mladé právníky a udělili cenu Pro bono za advokátní služby poskytované bezplatně. Do Právnické síně slávy byl letos uveden bývalý rektor Univerzity Karlovy Karel Malý.

Společnost epravo.cz a Česká advokátní komora udělily v letošním roce celkem osm cen v rámci soutěže Právník roku 2010. Pro letošní ročník byly zvoleny kategorie občanské právo, trestní právo, obchodní právo, právo informačních technologií, rodinné právo, pro bono, talent roku a právnická síň slávy. „Pro bono je kategorie, která byla zavedena poprvé v loňském roce. Vzhledem k tomu, že jde o celospolečensky velice významnou službu, které je nutné si vážit, přicházíme s ní také v letošním ročníku. Pro bono je ocenění za bezplatně poskytované právní služby a letos jsme v této kategorii měli navrženo celkem 11 právníků. Výběr byl vskutku nelehký,“ říká Miroslav Chochola, předseda představenstva pořadatelské společnosti epravo.cz a člen odborné poroty.

Ocenění Právník roku 2010 mohl v rámci zmíněných osmi kategoriích získat libovolný právník, který byl nominován odbornou veřejností. Nominace probíhaly od května do 31. 10. 2010 přes portál www.pravnikroku.cz. O výsledcích soutěže rozhodovala odborná porota v čele s Martinem Vychopněm, předsedou České advokátní komory. Dalšími členy poroty byli prezidenti Notářské komory ČR a notářské Exekutorské komory ČR, Unie podnikových právníků ČR, Soudcovské unie ČR a Unie státních zástupců ČR a předseda představenstva společnosti epravo.cz Miroslav Chochola. Práce poroty se zúčastnil také náměstek ministra spravedlnosti pro legislativu a informatiku František Korbel. Ministerstvo spravedlnosti poskytuje soutěži Právník roku každoročně záštitu.

„Nejvíce nominací jsme zaznamenali v kategorii Obchodní právo, a to celkem 47. Máme radost z vysokého zájmu o soutěž. Letošním vítězům a všem nominovaným blahopřejeme a těšíme se na další ročník soutěže,“ doplnil Miroslav Chochola.

Výsledky 6. ročníku soutěže Právník roku:

Soutěžní kategorie  Právníci roku
Občanské právo JUDr. Miloslav Jindřich

Notář v Benešově, viceprezident Notářské komory České republiky, člen Legislativní rady vlády ČR

Trestní právo prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc.

Profesor katedry trestního práva Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, samostatný advokát a Counsel Advokátní kanceláře White & Case

Obchodní právo JUDr. Miloš Tomsa, CSc.

Soudce Vrchního soudu v Praze do dovršení zákonného věku pro funkci soudce, pak asistent u Vrchního soudu v Praze, člen komise Legislativní rady vlády pro soukromé právo, v letech 2001 až 2010 předseda komise Ministerstva spravedlnosti pro přípravu nového občanského zákoníku

Právo informačních technologií

JUDr. Ing. Bohumír Štědroň, Ph.D., LL.M., MBA

Advokát, soudní znalec pro informační technologie a autorské právo

Rodinné právo JUDr. Hana Nová

Soudkyně Obvodního soud pro Prahu 8

Stálé kategorie se zvláštními kritérii 
Pro bono JUDr. Petra Marková

Samostatná advokátka v Plzni

Talent roku (pro mladé začínající právníky do 33 let věku) 1. místo: JUDr. Jan Tryzna, Ph.D.

Odborný asistent na Katedře teorie práva a právních učení Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, akademický pracovník Policejní akademie ČR, samostatný advokát

2. místo: JUDr. Michael Vrtek, Ph.D.

Soudce Městského soudu v Brně, v současné době působící u Krajského soudu v Brně

3. místo: Mgr. David Hozman

Exekutorský kandidát, Exekutorský úřad Praha 4 soudního exekutora JUDr. Jany Tvrdkové

Právnická síň slávy (za výjimečný celoživotní přínos právu) prof. JUDr. dr.h.c. Karel Malý, DrSc.

Bývalý rektor UK a nyní vedoucí centra právněhistorických studií, Ústav právních dějin, Univerzita Karlova v Praze, Právnická fakulta

Vyhlášení výsledků soutěže se zúčastnilo téměř dva tisíce zástupců české justice včetně jejích špiček, poslanců a vládních činitelů.

„Soutěž Právník roku vnímáme jako prestižní záležitost českého právnického života a věříme, že stejně je vnímána také odbornou i laickou veřejností. Její odborný kredit a renomé rok od roku stoupají. Je správné oceňovat ty, kteří si to dle odborného názoru kolegů zaslouží,“ řekl Martin Vychopeň, předseda České advokátní komory.

Výsledky ankety Právník roku 2010 budou k nalezení na internetovém serveru www.epravo.cz a www.pravnikroku.cz.

Právnická firma roku

Kromě soutěže Právník roku organizuje epravo.cz pod záštitou České advokátní komory i soutěž Právnická firma roku. Výsledky 3. ročníku soutěže byly vyhlášeny v listopadu 2010. Nejvíce ocenění si tehdy získaly kancelář White & Case, kancelář Weil, Gotshal & Manges a kancelář Havel & Holásek.


O společnosti EPRAVO.CZ:

EPRAVO.CZ, akciová společnost, byla založena v roce 2000. Je zejména provozovatelem serveru www.epravo.cz, který je nejobsáhlejším českým právním informačním médiem. Věnuje se všem oblastem práva a jak odborníkům, tak i laikům poskytuje kvalitní informace o všech základních právních oborech. Společnost je pořadatelem soutěží Právník roku a Právnická firma roku. Vydává také tištěný čtvrtletník Epravo.cz Magazine. EPRAVO.CZ je členem Asociace pro elektronickou komerci (APEK), řádným členem Unie vydavatelů ČR a členem Sdružení pro internetovou reklamu.

O České advokátní komoře:

Česká advokátní komora je největší právnickou profesní organizací v České republice. Vykonává samosprávu advokacie a jako taková chrání a garantuje kvalitu právních služeb poskytovaných advokáty prostřednictvím kontrolní, kárné a vzdělávací kompetence. V současné době sdružuje více než 9000 aktivních advokátů a jejím předsedou je od podzimu 2009 Martin Vychopeň. Od roku 2006 spolupořádá celojustiční soutěž Právník roku a zaštiťuje soutěž Právnická firma roku. Vydává odborný a stavovský měsíčník Bulletin advokacie, na svých webových stránkách www.cak.cz zveřejňuje ze zákona jediný ověřitelný a kompletní seznam advokátů v ČR včetně jejich specializací. Potřebné veřejnosti poskytuje prostřednictvím advokátů krátké bezplatné právní informativní porady a může rozhodnout i o poskytnutí právní služby advokátem zdarma či za sníženou odměnu.


Pro více informací:

Robert Hladil, AMI Communications, e-mail: robert.hladil@amic.cz, tel.: 724 880 978

Miroslav Chochola, EPRAVO.CZ, e-mail: miroslav.chochola@epravo.cz, tel.: 724 212 740

Iva Chaloupková, Česká advokátní komora, e-mail: chaloupkova@cak.cz, tel.: 777 206 330

GALERIE FOTOGRAFIÍ


Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi