Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Výzva advokátům a koncipientům ke splnění povinností stanovených v ust. § 29 odst. 1 zákona o advokacii

Vzhledem k tomu, že v evidenci advokátů a koncipientů vedené u odboru matriky ČAK jsou zjišťovány nesrovnalosti mezi nahlášenými údaji a faktickým stavem, dochází k problémům při základní komunikaci mezi Komorou a advokáty a koncipienty. Protože údaje z evidence jsou přenášeny do seznamů advokátů a koncipientů, které jsou k dispozici soudům, jiným orgánům i veřejnosti, dochází k dalším problémům při ustanovování advokátů v řízeních i při styku s klienty.

 Vyzývám proto všechny advokáty a koncipienty, u nichž došlo ke změnám oproti evidovanému stavu, aby odboru matriky ČAK nahlásili bez odkladu změny týkající se zápisů v seznamech advokátů a koncipientů. Jedná se o údaje stanovené v čl. 46 usnesením sněmu advokátů č. 3/1999 Věstníků, ve znění dalších usnesení a sdělení o opravě tiskových chyb uveřejněných v částce 1/2000, 2/2000 a 4/2002 Věstníku.

 K častým změnám patří změna příjmení (provdáním nebo rozvodem), změna bydliště  a telekomunikační spojení do bydliště, změna sídla a telekomunikační spojení do sídla, změna způsobu poskytování právních služeb, u koncipientů též změna advokáta nebo společnosti, k nimž je v pracovním poměru.

 Dovoluji si zároveň upozornit, že nesplnění povinnosti nahlásit relevantní změny může být posouzeno jako kárné provinění.


V Praze dne 9. května 2005

                                                                                             JUDr. Ladislav Moc
                                                                                       vedoucí odboru matriky ČAK

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi