Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Informace o ukončení činnosti Střediska cenných papírů

Dne 30.3.2010 schválilo Ministerstvo financí ČR a společnost Centrální depozitář cenných papírů, a.s. (dále jen CDCP) dokument "Projekt předání evidencí Střediska cenných papírů", (dále jen SCP nebo středisko), který navazuje na smlouvu o převodu evidencí SCP uzavřenou dne 8.12.2009 a mimo jiné potvrzuje termín převodu evidencí SCP na CDCP k počátku července letošního roku.

S počátkem činnosti CDCP, jehož datum bude náležitým způsobem ministerstvem financí zveřejněno, končí činnost SCP a veškeré dotazy oprávněných subjektů týkající se cenných papírů evidovaných na účtech majitelů bude vyřizovat CDCP. Tedy od zahájení činnosti CDCP nemůže  a nebude SCP podávat informace ani jinak zasahovat do evidencí (příkazy k PPN, zástavy apod.). K tomu, aby dopad na klienty SCP v tomto případě na advokáty, ať již jako právní zástupce klientů nebo vystupující jako konkursní, insolvenční správci, správci podniků, likvidátoři atd. byl minimální, je nutné přijmout určitá organizační opatření. Bude stanoven termín, do kdy bude SCP přijímat požadavky k informacím na účtech majitelů. Toto datum je předběžně v pracovních materiálech stanoveno na 25.6.2010.

Všichni, kteří spoluprací se SCP, mají možnost pro bližší informace sledovat stránky SCP – www.scp.cz a stránky CDCP – www.cdcp.cz. Zde budou postupně zveřejňovány informace k ukončení činnosti střediska a zahájení činnosti CDCP. Zájemce zde najdou i telefonické kontakty pro případné dotazy a další informace. V této souvislosti zároveň apelujeme na všechny subjekty, které žádosti o informace na SCP podávají, aby své dotazy ke konci června t.r. omezily na nezbytně nutnou míru.


Středisko cenných papírů
Rybná 14, Praha 1

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi