Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Podepsána Dohoda o spolupráci mezi Bamberskou advokátní komorou a Českou advokátní komorou

 P r a h a - Ve čtvrtek 20. ledna 2005 podepsali místopředseda představenstva ČAK JUDr. Martin Vychopeň a prezident BAK RA Dr. Michael Hohl Dohodu o spolupráci mezi Bamberskou advokátní komorou a Českou advokátní komorou.

Podepsaná dohoda je výsledkem několikaleté dobré spolupráce obou komor. Od roku 2003 obě advokátní organizace společně pořádají jeden pracovní seminář ročně, který je zaměřen na výměnu zkušeností v oblastech advokátní praxe, jež jsou zrovna aktuální, zejména v souvislosti s vývojem evropských předpisů o justiční a právní spolupráci. První takový seminář proběhl v německém Marktredwitzu, druhý se konal loni v říjnu v Babyloně na Chodsku. Jeho téma bylo navýsost aktuální - volný pohyb osob v ČR a SRN po 1. 5. 2004. Letošní seminář zorganizuje partnerská Bamberská advokátní komora. Na webových stránkách ČAK o něm budeme s předstihem informovat.

V preambuli právě uzavřené Dohody se připomíná fakt, že vstup ČR do EU vyžaduje intenzivnější spolupráci s advokátními komorami nejen členských států Unie, ale také s advokátními komorami z regionů přímo sousedících s ČR. Při takové spolupráci je možné úzce si pomáhat zejména v oblasti společného vzdělávání koncipientů a advokátů, vzájemně výhodně organizovat profesní výměnné stáže a programy pro koncipienty a advokáty. Komory se zavázaly dobrovolně k povinnosti každoročně organizovat společné semináře (viz výše), spolupracovat na příhraničních projektech v rámci programů EU. Rovněž si budou vzájemně vyměňovat k využití své advokátní časopisy a budou podporovat i zpracovávání příspěvků advokátů do partnerských periodik

Obě strany při podpisu Dohody vyjádřily přesvědčení, že dosavadní spolupráce bude do budoucna mnohem širší a oběma stranám prospěšnější. Jsou odhodlány učinit k tomu vše potřebné.

Iva Chaloupková, tisková mluvčí ČAK

 

Místopředseda ČAK Martin Vychopeň
si vyměňuje právě podepsanou Dohodu
s prezidentem BAK Michaelem Hohlem

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi