Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Na půdě ČAK proběhla konference Femina Iuris

Za účasti dvou set právniček - advokátek, soudkyň, státních zástupkyň, exekutorek, notářek - se 19. listopadu 2009 uskutečnila v pražském Školicím a vzdělávacím centru ČAK v Paláci Dunaj konference Femina Iuris, jejímiž pořadateli byla Česká advokátní komora společně s EPRAVO.CZ, Českou asociací právniček a Unií podnikových právníků. Finančním partnerem konference byla ČSOB.
Za pořadatele účastnice přivítala předsedkyně České asociace právniček Marie Cilínková a nový předseda České advokátní komory Martin Vychopeň; zdravici bývalého předsedy ČAK a ideového otce myšlenky na uspořádání konference pro ženy ze všech právnických profesí Vladimíra Jirouska tlumočila mluvčí ČAK Iva Chaloupková.
K významným zahraničním hostům patřila prezidentka CCBE Anne Brigitte Gammeljord, dále viceprezidentka Evropské asociace právniček Beate Rudolf a předsedkyně Polské advokátní komory Joana Agacka-Indacka  a viceprezidentka Evropské asociace podnikových právníků Iwona Mirosc; bohužel jen z videozáznamu pozdravila účastnice konference spoluzakladatelka Evropské asociace právniček, paní Cherrie Blair, jejíž osobní přítomnosti v Praze zabránily zdravotní komplikace po prodělané nemoci.
V úvodním společném dopoledním bloku na téma „Žena právnička a manažerka svého profesního i osobního života“ dále vystoupila ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová, ústavní soudkyně a exprimátorka Brna Dagmar Lastovecká, nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká, advokátka a bývalá ministryně školství Petra Buzková, ředitelka odboru realizace služeb zaměstnanosti ministerstva práce a sociálních věcí Ladislava Steinichová a poslankyně a místopředsedkyně ústavněprávního a též mandátního a imunitního výboru  sněmovny Eva Dundáčková.
Jednání odpoledne pokračovalo ve dvou sekcích. Tématy sekce A byly „Český problém – přístup ke spravedlnosti“ a Rodinné právo i s mezinárodním prvkem“, sekce B se zabývala tématy „Ochrana spotřebitele a problematika spotřebitelských úvěru v EU a v ČR“ a „Promítnutí důsledků současné ekonomické krize do práce obchodní společnosti z pohledu obchodního a pracovního práva“.
Součástí konferenčního programu pro účastnice byla i módní přehlídka salonu E.daniely v předvečer konference; závěrečnou tečkou pak bylo představení Mozartovy Figarovy svatby ve Stavovském divadle.

Ivana Cihlářová 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi