Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Crystal Scales of Justice – soutěž pořádaná Evropskou Komisí a Radou Evropy v oblasti trestní justice

Od roku 2005 je Generálním ředitelstvím Evropské komise pro právo, svobodu a bezpečnost a Generálním ředitelstvím Rady Evropy pro lidská práva a právní záležitosti každé dva roky udělována cena za inovativní projekty v rámci civilní justice. V roce 2009 se chystá Komise a Rada Evropy zaměřit svoji pozornost na projekty navržené za účelem zlepšení organizace justice nebo výměny zkušeností v této oblasti.

Cena bude udělena zejména s ohledem na identifikaci a propagaci nových postupů vzhledem k průběhu trestního řízení, organizace soudů a obecné fungování systému trestní justice.

Soutěž je v roce 2009 otevřena pro projekty, které byly navrženy soudy, asociacemi právních odborníků, státními zastupitelstvími, probační a mediační službou nebo jiným subjektem odpovědným za trestí justici v jakémkoli členském státě Evropské Unie nebo Rady Evropy. Přednostně by měl projekt směřovat vůči osobám, jímž slouží justice, nebo by měl vést ke zlepšování výměny informací mezi jednotlivými složkami trestní justice. Inovativní postupy a jejich výsledky musí být ohodnotitelné.

Přihlášky, přednostně v anglickém nebo francouzském jazyce, ale případně i v českém jazyce mohou být předkládány příslušným orgánům Evropské Komise nebo Rady Evropy (kontakty níže), nejpozději do 1. března 2009.

Náležitosti přihlášky:
- řádně vyplněný formulář
- shrnutí projektu
- v případě nutnosti mohou být připojeny přílohy. Jestliže jsou přílohy psány v jiném jazyce než anglickém nebo francouzském, je třeba přiložit jejich krátké shrnutí v anglickém nebo francouzském jazyce.

Přihlášku je třeba zaslat, přednostně elektronicky, či poštou na adresu:

Crystal Scales of Justice
European Commission
DG Justice, Freedom and Security
Unit E1
B – 1049 BRUXELLES
e-mail:
jls-justiceforum@ec.europa.eu
fax: (32) 22979588

nebo na adresu:

CEPEJ Secretariat – „Crystal Scales of Justice“ Prize
Directorate General of Human Rights and Legal Affairs Council of Europe
F – 67075 STRASBOURG Cedex
e-mail:
cepej@coe.int
fax: (33) 388413743

Podrobnosti týkající se pravidel soutěže naleznete ZDE, ZDE a ZDE.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi