Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Sleva pro advokáty i advokátní koncipienty na akce ERA v roce 2009

Česká advokátní komora (ČAK) uzavřela s Akademií evropského práva v Trevíru (ERA) dohodu o spolupráci, z níž přímo členům ČAK vyplývá možnost zúčastňovat se vzdělávacích akcí pořádaných ERA za zvýhodněné ceny. Advokáti i advokátní koncipienti tak mohou po dobu platnosti smlouvy uplatňovat nárok na 25 % slevu na účastnických poplatcích. Smlouva vyprší 31. 12. 2009.

Jak slevu uplatnit? Avizovanou 25 % slevu je nezbytné nárokovat již při přihlašování se na seminář (jinou vzdělávací akci) ERA. V přihlášce proto uveďte mimo jiné i skutečnost, že jste advokátem nebo advokátním koncipientem registrovaným u České advokátní komory, nejlépe citujte i své evidenční číslo, pod nímž jste zapsáni v příslušném seznamu u ČAK. Pokud již z přihlášky nebude patrné Vaše členství v ČAK, nebude Vám sleva přiznána. Informaci o této slevě pro české advokáty a advokátní koncipienty nenaleznete na webu ERA, není zanesena do Obecných smluvních podmínek ERA. Sleva je totiž poskytována výlučně českému advokátnímu stavu na základě exkluzivní smlouvy.

Co je ERA? ERA (Europäische Rechtsakademie) byla založena z iniciativy Evropského parlamentu v roce 1992 jako veřejnoprávní nadace podle německého práva. Na jejím financování se vedle Evropské Komise a spolkové země Porýní-Vestfálsko podílejí i některé evropské státy. Od jara 2008 je patronem ERA i Česká republika. Tato nadace je především institucí poskytující kontinuální profesní a praktické vzdělávání v evropském právu a zároveň, díky koncentraci množství expertů a zkušeností, je schopna vlastního výzkumu v evropsko-právní oblasti. Podrobnější informace o ERA naleznete na www.era.int.
 
Proč jsou školení ERA zajímavá pro advokáty? Hlavní cílovou skupinou vzdělávacích akcí pořádaných ERA jsou právní praktici, tedy zejména advokáti a soudci. Jejich potřebám je přizpůsobena podoba celého vzdělávání, ať už jde o témata školení, výběr lektorů či samotný obsah výkladu.

Kde a kdy se akce ERA konají? Převážná většina vzdělávacích akcí probíhá v prostorách Kongresového centra ERA v Trevíru. Jedná se o moderně vybavené kongresové a školicí centrum (včetně dobře vybavené knihovny specializované na evropské právo) otevřené v roce 1998. Součástí nově postaveného komplexu budov je také hotel Golden Tulip Trier, který poskytuje účastníkům školení pořádaných ERA cenově zvýhodněné ubytování.
Každý měsíc nabízí ERA několik, zpravidla dvoudenních „seminářů pro praktiky“, zaměřených na specializované evropsko-právní téma. Jejich cílem je informovat o aktuálním vývoji evropské legislativy a soudních rozhodnutích vydaných v konkrétní právní oblasti a současně vytvořit pro posluchače jakési diskusní fórum; tato školení je možné vyslechnout v angličtině, francouzštině či němčině.

Přehled seminářů a konferencí pořádaných ERA naleznete na: http://www.era.int/www/en/c.htm. Upoutávky na jednotlivé vzdělávací akce ERA umisťujeme i na web ČAK, rubrika Vzdělávací akce/Vzdělávací akce ERA: /pages/akce-era.html.

Odbor mezinárodních vztahů 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi