Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

ČAK navštívila místopředsedkyně Rakouské advokátní komory

 Na pozvání předsedy České advokátní komory JUDr. Vladimíra Jirouska, přijela do Prahy na jednodenní návštěvu dne 27. října 2008, místopředsedkyně Rakouské advokátní komory   dr. Waltraute Steger (později doprovázená Univ. Prof. Dr. Michaelem Einzingerem, předsedou rady Rakouské akademie pro vzdělávání advokátů). V České advokátní komoře se uskutečnilo setkání vedené místopředsedou České advokátní komory JUDr. Petrem Poledníkem. Za ČAK se dále zúčastnila ředitelka pobočky ČAK v Brně JUDr. Irena Schejbalová a zástupci odborů výchovy a vzdělávání a mezinárodních vztahů.

Hovořilo se zejména o vzdělávacích systémech advokátních koncipientů a advokátů v obou státech a možnostech spolupráce, o činnosti CCBE v oblasti vzdělávání advokátů a současném vývoji v Evropě. Zatímco čeští advokátní koncipienti působí v rámci své tříleté praxe povětšinou pouze v advokátní kanceláři, rakouští koncipienti během své až čtyřleté praxe působí alespoň 9 měsíců na soudě, kde se seznamují jak s prací soudů, tak i s prací advokátů při soudních jednáních. České advokátní koncipienty by také mohlo zajímat, že v Rakousku se povinné semináře pro koncipienty konají vždy v pátek a v sobotu a jsou, podobně jako v ČR, financovány advokáty. Dr. Steger ocenila úroveň advokátního vzdělávání a prostor pro advokátní akce v Paláci Dunaj.

Později hosté rovněž navštívili budovu Justiční akademie v Hybernské ulici (byli přijati ředitelkou Justiční akademie JUDr. Danielou Kovářovou), protože také v Rakousku se konají společné akce s tamní Justiční akademií.

Krátký pobyt dr. Steger navázal na její dlouholetou práci při budování Rakouské akademie pro vzdělávání advokátů, jehož model byl i pro ČAK svého času inspirací.

Odbor mezinárodních vztahů ČAK

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi