Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Navázána spolupráce mezi ČAK a Law Society of Hong Kong

Předseda České advokátní komory JUDr. Vladimír Jirousek a prezident Law Society of Hong Kong Lester Huang společně podepsali Memorandum o porozumění. Slavnostnímu aktu byl přítomen jako čestný host John Tsanga, finační sekretář HKSAR.

„Jak pro Law Society of Hong Kong, tak pro Českou advokátní komoru se jedná o významný mezník,“ řekl při podpisu memoranda JUDr. Jirousek.

„Když jsme se poprvé setkali, seznámil jsem předsedu ČAK s tím, jak by hongkongští advokáti mohli pomoci zahraničním firmám rozvíjet jejich obchody v Číně, respektive jak mohou pomoci těm českým advokátům, kteří budou pracovat pro obchodující firmy. Oba jsme přesvědčeni, že právě toto je dostatečný důvod pro zahájení spolupráce mezi českými a hongkongskými advokáty,“ řekl pan Huang.

Hong Kong je obecně přijímán mezinárodním obchodním společenstvím jako preferovaná platforma pro podnikání v Číně, jako brána do Číny. Hongkongská advokátní komora je přesvědčena, že existuje připravenost hongkongských advokátů k budoucí spolupráci s českými advokáty.

Memorandum o porozumění bude podporovat výměnu informací mezi advokáty v České republice a Hong Kongu. Společná platforma umožní advokátům lepší přístup ke společným zdrojům, vzájemně výhodných pro profesní vztahy.

„Mnoho hongkongských advokátů je zkušených v jednání s hongkongskými i čínskými obchodníky, zatímco čeští advokáti znají obchodní zákulisí ve střední Evropě. Společně tak vytvoříme silný článek, který usnadní obchodní záležitosti oběma stranám,“ dodal prezident Huang.

odbor mezinárodních vztahů ČAK
foto: odbor vnějších vztahů ČAK 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi