Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Spolupráce ČAK s advokátní komorou v Hong Kongu

 

 

Připravuje se schůzka předsedy ČAK s předsedou Hongkongské advokátní komory

 

Dne 30. května 2008 dopoledne navštíví předsedu České advokátní komory v sídle ČAK v Praze předseda Hongkongské advokátní komory. Předsedové by měli jednat zejména o možnostech spolupráce českých advokátů s hongkongskými advokáty při zastupování klientů, především českých podnikatelských subjektů, v Číně. Hongkongská strana je připravena v tomto ohledu podepsat s ČAK i rámcovou dohodu o spolupráci.

 

Hongkongská advokátní komora je profesní samosprávnou organizací sdružující advokáty (solicitory). Byla založena v roce 1907, tedy pouze několik let poté, co se Hong Kong stal britskou provincií. Nyní je Hongkong zvláštní administrativní částí Číny, na Číně je téměř (vyjma mezinárodní politiky a ozbrojených sil) nezávislý. Má svůj vlastní právní řád vycházející z britského právního systému a respektující zásadu právního státu (rule of law). Prostřednictvím hongkongských advokátů je možné navázat kontakty se seriózními čínskými advokáty, kteří by pak mohli být nápomocni při řešení konkrétních kauz klientů českých advokátů v Číně.

 

ČAK nyní zjišťuje zájem českých advokátů o spolupráci s hongkongskými advokáty. V návaznosti na tento zájem se bude zvažovat uzavření rámcové dohody s Hongkongskou advokátní komorou. 

 

Prosíme tedy advokáty, kteří by měli o spolupráci s hongkongskými kolegy zájem, aby kontaktovali odbor mezinárodních vztahů ČAK, konkrétně paní Martinu Kurzovou, a to e-mailem: kurzova@cak.cz nebo telefonicky: 221 729 026. Váš zájem budeme evidovat, není vyloučeno, že by Vás pan předseda přizval ke schůzce s předsedou Hongkongské advokátní komory.

 

 

 

 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi