Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Předsedu ČAK poctil svou návštěvou nový předseda Saské advokátní komory

Dne 26. března 2008 předseda České advokátní komory přivítal v Praze předsedu Saské advokátní komory, Dr. Martina Abenda. Hlavního představitele saské advokacie doprovázeli jeho kolegové z představenstva Saské advokátní komory (SAK), Dr. Christoph Munz a Dr. Roland Gross, zodpovědní v SAK mimo jiné i za mezinárodní styky. Za ČAK byli setkání přítomni i JUDr. Antonín Mokrý, člen představenstva a vedoucí české delegace v CCBE, JUDr. Petr Mrázek, náhradník představenstva pověřený vedením regionálních představitelů a JUDr. Markéta Tošnerová, zastupující vedoucí odboru mezinárodních vztahů. Jednalo se o první oficiální zahraniční návštěvu Dr. Abenda vykonanou v jeho předsednické funkci, do níž nastoupil po Dr. Günteru Kröberovi loni.
Cílem návštěvy bylo, kromě navázání osobních kontaktů obou předsedů, projednání možností dalšího rozvoje spolupráce na základě dohody, kterou mají zmíněné komory spolu uzavřenu již od roku 2002. V tomto kontextu byla řešena i akce Česko-německé advokátní fórum, které pořádají společně pro své členy ČAK, SAK a Bamberská advokátní komora. Letošní ročník se uskuteční v Bamberku. Uvažuje se však o tom, že by se z tradičního trilaterálního setkání stalo setkání advokátů 4 spřátelených komor. Pokud Bamberská advokátní komora nebude proti, přizvali by se letos i advokáti z Advokátní komory v Linzi. S touto rakouskou regionální komorou má dobrou zkušenost regionální středisko Jižní Čechy. Přestože pozvánka na tuto akci bude uveřejněna až v prázdninovém dvojčísle Bulletinu advokacie a s dostatečným předstihem o ní advokáti budou informováni i prostřednictvím webu ČAK, již nyní můžeme prozradit, že je toto fórum letos plánováno na 24. – 25. října. Téma prozatím není potvrzeno, ale na rozdíl od loňského setkání, které bylo uspořádáno v Drážďanech k problematice evropského trestního práva, by letošní ročník měl být zaměřen na právo soukromé s přeshraničním prvkem.
JUDr. Jirousek se s Dr. Abendem také vzájemně informovali o stavu příprav implementace směrnice Evropského parlamentu a Rady o službách na vnitřním trhu v jejich zemích. Projednali i náměty JUDr. Jirouska na zlepšení fungování Rady Evropských advokátních komor, v níž jsou česká i německá advokacie zastoupeny. Na závěr český předseda provedl německou delegaci sídlem ČAK, představil jim i Školicí a vzdělávací středisko ČAK v Paláci Dunaj, přičemž zodpověděl dotazy německých kolegů na český systém vzdělávání advokátů a advokátních koncipientů, jakož i další otázky související se organizací a činností naší komory.   

MaT 


Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi