Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Výzva advokátům a advokátním koncipientům: Doplňte si svoje e-mailové adresy

Výzva advokátům a advokátním koncipientům:

Doplňte si svoje e-mailové adresy, zkontrolujte údaje v seznamu advokátů a advokátních koncipientů 

Na počátku listopadu letošního roku Česká advokátní komora poprvé vyzkoušela komunikaci s advokáty a advokátními koncipienty nejen prostřednictvím Bulletinu advokacie a webových stránek, ale i pomocí tzv. direkt mailingu. 

Odezva oslovených adresátů byla velice příznivá. Potvrdilo se však, že seznam e-mailových adres není přesný. Několik tisíc advokátů či advokátních koncipientů se nepodařilo oslovit pro neúplné nebo neaktuální adresy.

A to je jistě škoda. Krátká aktuální informace od ČAK může být při náročné advokátní praxi někdy vítaným pomocníkem. Je na vás, zda k vám doputuje nebo vás bude – na rozdíl od vašich kolegů - míjet.

Zkontrolujte si proto ve veřejném seznamu advokátů na webových stránkách ČAK – www.cak.cz /seznam advokátů – aktuálnost a správnost vedených záznamů.

Pokud zjistíte, že vaše e-mailová adresa je neaktuální nebo dosud vůbec nenahlášená, OZNAMTE SVOU NOVOU FUNKČNÍ ADRESU krátkou cestou odboru matriky na: matrika@cak.cz.

Záznam e-mailové adresy v seznamu advokátů a seznamu advokátních koncipientů vedeném  ze zákona Komorou není sice údajem povinným, je to ale jen otázka času, kdy se tak stane – např. i v souvislosti s elektronizací celé justice. 

Pokud si nepřejete, aby vaše e-mailová adresa byla uvedena na veřejném seznamu, sdělte tuto skutečnost odboru matriky ČAK. Vámi uvedenou adresu pak budeme užívat jen v rámci komunikace „advokát–ČAK“, veřejnosti nebude známa.

V současné době vrcholí práce na tvorbě moderního vnitřního informačního systému ČAK. Záznamy v seznamech vedených Komoru musí být perfektní. Pokud zjistíte, že údaje na veřejném seznamu neodpovídají skutečnosti a nejedná se zrovna o e-mail, vyžádejte si změnu písemně na adrese:

Česká advokátní komora 
odbor matrika 
Národní 16
110 00 Praha 1.

Při této příležitosti upozorňujeme, že v některých případech advokáti vyžadují, aby k adrese jejich sídla byla zaznamenána ještě tzv. kontaktní adresa.  Tak, jak se postupně aktualizují záznamy u jednotlivých advokátů, nebude brán na tyto kontaktní adresy zřetel a bude ctěna zásadně adresa sídla. Ustanovení  § 13 a § 55e zák. č.85/1996 Sb. o advokacii, v platném znění, je v tomto smyslu dostatečně vypovídající.

Možná, že někteří považují za zbytečnou byrokracii, když požadavek na změnu nebo doplnění záznamů je i nadále akceptován pouze v klasické písemné podobě nebo při osobní návštěvě odboru matriky. Ale v situaci, kdy není ještě zaveden systém elektronických podpisů, je to u obligatorních záznamů  nutné. 

 

odbor vnějších vztahů
a odbor matriky České advokátní komory  

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi