Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Rakouští trestní soudci, státní zástupci a právníci v České advokátní komoře

V rámci svého studijního pobytu v České republice diskutovala 25členná skupina rakouských právních odborníků v České advokátní komoře o postavení advokátů, jejich roli v trestních a civilních řízeních, o možnosti usazování cizích advokátů z jiných států EU i mimo EU v České republice a spolupráci s mezinárodními advokátními organizacemi. Doplnili si tak znalosti a informace získané v rámci tohoto pobytu u Městského soudu v Praze a u Obvodního soudu pro Prahu 1. Byla příležitost porovnat historické kořeny advokacie v obou státech, stejně jako podobnosti i rozdílnosti procesních předpisů.

Na jednotlivá témata podali stručná vysvětlení JUDr. Václav Mandák, JUDr. Václav Král, JUDr. David Štros, JUDr. Jana Wurstová a další kolegové, kteří se z české strany schůzky zúčastnili. Šlo vesměs o členy Sekce pro mezinárodní právo ČAK.

Hosté vyjádřili ocenění kvality stručných vystoupení i přátelského přijetí v aule Paláce Dunaj – prostory určené pro vzdělávání koncipientů a advokátů vzbudily, společně se zajímavou architekturou, velký obdiv.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi