Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Advokáti v Irsku

Ve dnech 10. – 11. 10. 2006 se uskutečnilo setkání českých a irských advokátů v Dublinu, jehož součástí bylo i přátelské utkání ve fotbale. Zápas se odehrál na hřišti umístěném přímo v areálu Irské advokátní komory a  ač většina českých advokátů – fotbalistů očekávala na „Zeleném ostrově“ nádherný zelený pažit, přivítala je fakticky neposečená louka s reznoucími brankami. Tento zjevný taktický manévr našich irských kolegů se setkal s úspěchem a čeští advokáti v poločase prohrávali již 0:3. Po přestávce však náš tým mobilizoval všechny  fyzické i morální síly a jen neproměněná penalta v poslední minutě připravila české advokáty o cenný bod.

 

Po utkání se konalo setkání českých a irských advokátů na půdě Irské advokátní komory. Neformální setkání se pak nevěnovalo pouze ukončenému zápasu, ale samozřejmě byly především diskutovány otázky způsobu výkonu advokacie v Irsku a v Česku, přičemž vyjma řady rozdílů byly konstatovány i mnohé shodné problémy a úskalí naší profese. Krom mnoha jiných podnětů z uvedeného setkání vyplynula i dohoda o návštěvě irských kolegů v Praze v příštím roce.

 

Součástí pobytu v Dublinu byla i návštěva kvalifikačního zápasu Irsko-Česká republika, ve kterém nás naši mladší kolegové – reprezentanti přesvědčili o tom, že uhrát remízu v Irsku možné je.

 

Snad nadbytečně, ale přesto doplňuji, že všichni zúčastnění se akce samozřejmě zúčastnili na své vlastní náklady.

 

Pozoroval  a zapsal                                       

 

JUDr. Radim Miketa 


Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi