Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Delegace ústavněprávního výboru Národní rady SR jednala s vedením ČAK

10. 4. 2014

Delegace ústavněprávního výboru Národní rady Slovenské republiky, vedená předsedou výboru JUDr. Róbertem Madejem, se dne 10. dubna 2014 sešla v sídle ČAK na jednání s předsedou České advokátní komory JUDr. Martinem Vychopněm a místopředsedou Komory JUDr. Petrem Poledníkem.

Delegace slovenského parlamentu, kterou dále tvořila místopředsedkyně výboru JUDr. Anna Vitteková a poslanci JUDr. Viera Kučerová, JUDr. Boris Susko, Ph. D. a tajemnice výboru Martina Okruhlicová, se během návštěvy Prahy snažila načerpat zkušenosti od představitelů všech českých právnických profesí. Za českou stranu se jednání vedle zástupců ČAK zúčastnili senátoři Mgr. Miroslav Nenutil, MUDr. Radek Sušil, MUDr. Mgr. Vladimír Plaček a Květa Skoupá, tajemnice výboru ústavněprávního výboru Senátu, za zahraniční odbor Senátu pak Ivana Poděbradská.

Hlavními tématy jednání slovenské delegace a vedení ČAK byly především zkušenosti s aplikací nových soukromoprávních předpisů u nás a problematika uvažované rekodifikace soukromého práva na Slovensku, s důrazem především na změnu práva procesního. Dále se probíraly otázky vzdělávání koncipientů a advokátů, jakož i množství a úrovně právnických vysokých škol v obou zemích. Debatující se dotkli také právní úpravy ochrany spotřebitele a exekucí.

JUDr. Hana Rýdlová

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi