Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Výzva ke kandidatuře na soudce budoucího Jednotného patentového soudu

Předseda Úřadu průmyslového vlastnictví Mgr. Ing. Josef Kratochvíl informuje prostřednictvím webu ČAK, že Přípravný výbor pro Jednotný patentový soud (Unified Patent Court – UPC) zveřejnil na svých webových stránkách (www.unified-patent-court.org/news) výzvu kuplatnění kandidatur na budoucí právně kvalifikované soudce a budoucí technicky kvalifikované soudce UPC, včetně pravidel předvýběrového řízení.

Uzávěrka předvýběrového řízení je 15. 11. 2013.

Kritéria způsobilosti pro jmenování soudců UPC stanoví čl. 15 Dohody o UPC spolu sčl. 2 Statutu UPC. Kandidáti na pozici soudce UPC musí být státními příslušníky smluvního členského státu, musí dobře ovládat alespoň jeden úřední jazyk Evropského patentového úřadu (němčina, angličtina, francouzština), musí být schopni zaručit nejvyšší úroveň odborné způsobilosti a musí prokázat zkušenosti zoblasti patentových sporů. Kandidáti na pozici právně vzdělaných soudců musí mít kvalifikaci nezbytnou pro výkon soudních funkcí ve smluvním členském státě, kandidáti na pozici technicky vzdělaných soudců musí mít vysokoškolské vzdělání a znalosti vurčité technické oblasti, musí zároveň prokázat znalosti občanského práva hmotného a procesního, pokud se týká patentových sporů.

Předseda Úřadu průmyslového vlastnictví dále předběžně informuje o školení pro kandidáty na soudce, které připravují němečtí partneři. Školení by se mělo konat ještě do konce tohoto roku. Mělo by zahrnovat teoretickou část (1 týden vBerlíně) a praktickou část (3 týdny u jednoho zněmeckých patentových soudů). Vedle velmi dobré znalosti německého jazyka se požaduje podání kandidátské přihlášky do předvýběrového řízení. Podle dostupných informací by měly být pěti kandidátům hrazeny cestovní náklady a ubytování.

Návrhy kandidátů včetně vyjádření, zda účast na školení je zamýšlena pouze shrazením nákladů, nebo i na náklady vlastní, by měly být oznámeny německé straně elektronickou cestou do 11. 10. 2013, na adresu Ms. Thomaschewski (thomaschewski-is@bmj.bund.de).

odbor vnějších vztahů ČAK

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi