Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Delegace ústavněprávního výboru Národní rady SR jednala s vedením ČAK

Delegace ústavněprávního výboru Národní rady Slovenské republiky, vedená předsedou výboru JUDr. Róbertem Madejem, se dne 25. dubna 2013 sešla v sídle ČAK na jednání s předsedou České advokátní komory JUDr. Martinem Vychopněm a místopředsedy Komory JUDr. Petrem Poledníkem a JUDr. Jan Brožem.

Delegace slovenského parlamentu, kterou dále tvořila místopředsedkyně výboru JUDr. Anna Vitteková a členové výboru JUDr. Ing. Miroslav Kadúc a JUDr. Viera Kučerová, se během třídenní návštěvy Prahy snažila u nebližších sousedů a přátel načerpat zkušenosti od představitelů všech českých právnických profesí.

Hlavními tématy jednání slovenské delegace a vedení ČAK byla především nedávná velká novela slovenského zákona o advokacii, která prodloužila koncipientskou dobu ze tří na pět let, omezila počet koncipientů u jednoho advokáta na tři a stanovila, že školitelem se advokát může stát až po tříleté vlastní praxi, dále otázky vzdělávání koncipientů i advokátů i problematika množství a úrovně právnických vysokých škol v obou zemích.

ivac

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi