Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Nejlepší soudci jsou z Brna

20.2.2013, NEW express, str. 7, Petr Knötig

Titulem Právník roku se může chlubit málokdo z oboru, natož soudce. Za uplynulý rok však dva soudci Nejvyššího soudu v Brně dokázali, že patří ke skutečné elitě. Česká advokátní komora společně s firmou EPRAVO. CZ na konci ledna v TOP HOTELU Praha vyhlásila JUDr. Zdeňka Krčmáře Právníkem roku v oblasti insolvenčního práva a do Právnické síně slávy poslala legendu českého soudnictví doc. JUDr. Ivanu Štenglovou. Jiní soudci se mezi právnickou elitu za rok 2012 vůbec nedostali.
Moderátor společenského večera Karel Šíp tak pozval na pódium doc. JUDr. Ivanu Štenglovou, která působila jako předsedkyně senátu občanskoprávního a obchodního kolegia Nejvyššího soudu. V rámci své kariéry pracovala nejdřív jako podnikový právník, od roku 1991 jako státní arbitr na české arbitráži, od roku 1992 pracovala jako předsedkyně senátu Nejvyššího soudu ČR (v rámci ČSFR), později Vrchního soudu v Praze. V roce 1996 se stala soudkyní Nejvyššího soudu v Brně, kde působila až do odchodu do důchodu, kam odešla koncem loňského roku. Nyní působí jako poradkyně týmu místopředsedy Nejvyššího soudu a nadále vyučuje studenty na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.
Její kolega JUDr. Zdeněk Krčmář je předsedou senátu občanskoprávního a obchodního kolegia Nejvyššího soudu. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Brně (dnes Masarykova univerzita) a v roce 1988 se stal soudcem Okresního soudu v Ostravě. Od roku 1994 byl soudcem Krajského soudu v Ostravě a od roku 1996 je soudcem Nejvyššího soudu v Brně.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi