Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Členy Legislativní rady vlády se mají stát Károlyi a Žižlavský

29.1.2013, Zpravodajství ČTK

Praha 29. ledna (ČTK) - Vláda ve středu projedná návrh na jmenování dvou nových členů své legislativní rady. Podle informací ČTK by měli v poradním orgánu kabinetu nově zasednout někdejší dlouholetý šéf disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) Alexander Károlyi a specialista na insolvenční právo Michal Žižlavský.

Károlyiho a Žižlavského navrhl do funkce předseda Legislativní rady vlády, ministr Petr Mlsna. Pokud vláda jejich jmenování schválí, oba právníci nastoupí do rady k 1. únoru letošního roku. Nutnost jmenování nových členů rady Mlsna zdůvodnil tím, že od druhé poloviny roku 2011 klesl počet jejích členů o čtyři.

Devětapadesátiletý Károlyi se specializuje na právní předpisy související s oblastí sportu. Známý je především svým dlouholetým vlivem v tuzemském fotbale - přes 20 let stál v čele disciplinární komise ČMFS. V této funkci řešil na 20.000 případů. Mezi nejvýraznější patřila rozsáhlá korupční kauza v roce 2004, v níž byly postupně obviněny desítky rozhodčích i funkcionářů kvůli nabízení či přijímání úplatků za ovlivnění výsledků zápasů. V současné době působí Károlyi mimo jiné jako ombudsman Českého olympijského výboru.

Jedenapadesátiletý Žižlavský je insolvenčním správcem a členem představenstva České advokátní komory. Patří také k expertní skupině S 22, která je stálým poradním orgánem ministra spravedlnosti pro oblast insolvenčního práva.

Legislativní rada vlády působí jako poradní orgán vlády. Odborníci, kteří jsou jejími členy, se scházejí zpravidla jednou za 14 dní. Práci vykonávají pouze za symbolickou odměnu.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi